Особливий номер: що це таке і навіщо він потрібен? – пресреліз

Номер телефону сьогодні став своєрідною візитною карткою, що підкреслює особистий статус власника. Найбільше ціняться комбінації цифр, що легко запам’ятовуються або мають символічне значення. Саме тому все менше людей купують SIM-карти навмання, тим паче, що вибрати особливий номер можна не кваплячись в режимі онлайн.

Категорії номерів

Мобільні оператори пропонують клієнтам номери різних типів: чим більше однакових цифр та простих послідовностей, тим дорожча SIM-карта. Наприклад, «Київстар» надає кілька категорій на вибір.

  1. Звичайні. Навіть серед номерів, що не належать до «красивих», трапляються справжні перли. Особливо зручним телефон стає, коли в ньому містяться ваші улюблені числа або особливі дати. Щоб знайти такий варіант, достатньо скористатися спеціальною опцією на сайті оператора.
  2. Срібні. В таких номерах присутні повторювані або «дзеркальні» послідовності чисел. Це зручно, до того ж, такі SIM-карти мінімально відрізняються від звичайних за ціною.
  3. Золоті. Такі номери можуть містити три однакові цифри підряд, зростаючі чи спадаючі послідовності або чергування двох-трьох чисел. Такі варіанти дорожчі, але виглядають ще більш презентабельно.
  4. Платинові. Особлива категорія номерів, адже вони містять чотири однакові цифри підряд. Вони — одні з найзручніших для використання і запам’ятовування.
  5. Ексклюзивні. Найдорожча категорія, проте вона містить мінімум обмежень на можливі комбінації.

Коли це дійсно потрібно?

Красивий номер зручно диктувати, його легко запам’ятовують люди (та й сам власник), тому актуальність таких цифрових комбінацій очевидна. Проте є випадки, коли особливий телефон забезпечує додаткові переваги!

  • Зручна робота у сфері послуг. Будьте певні, що клієнтам буде комфортно телефонувати, щоб записатися на прийом чи процедуру. Часто такі телефони обирають юридичні та консалтингові компанії, приватні клініки та лабораторії, салони краси.
  • Ефективна реклама. Потенційний клієнт набагато простіше зважиться на покупку чи пробну консультацію, якщо для цього йому треба буде скористатися зручним номером.
  • Комфортна робота у сфері комунікацій. Неможливо собі уявити кол-центр або відділ технічної підтримки без красивого телефону, адже він залишається одним з основних каналів комунікації з клієнтами.

Таким чином, нова SIM-карта може стати чудовим доповненням при просуванні власного бізнесу на ринку.

На правах реклами 


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER