Окупантські пропагандисти не соромляться показувати на Херсонщині докази мародерства росіян

Ірина Паршина

В місті Нова Каховка на Херсонщині у «віджатому» окупантами українському магазині відомої мережі супермаркетів досі зберігаються написи українською мовою на торгівельному обладнанні.

Зокрема, такі написи можна побачити в магазині «Соцмаркет», який працює в приміщенні, де до окупації міста був розташований супермаркет однієї з відомих в Україні торгівельних мереж.

Магазин відвідав російський сенатор Костянтин Басюк, який представляє окуповану частину Херсонщини. В коментарі для пропагандистів він сказав, що задоволений асортиментом магазину. А щодо цін дуже ухильно сказав, що «з цінами треба працювати, безумовно».

На відео можна побачити за спиною Басюка полиці для товарів, на яких ще з доокупаційного часу зберіглися написи українською мовою.

Тобто, окупанти та їх поплічники не соромляться виставляти в публічному просторі докази свого мародерства.

Мешканці Нової Каховки кажуть, що розташований в мікрорайоні «Сокіл» магазин «Соцмаркет» створений і працює під «дахом» підконтрольної росіянам «влади» міста. Люди кажуть, що «Соцмаркет» – мало не єдина в місті торгівельна точка, де можна купити більш-менш якісні продукти, а по дитячому харчуванню цей магазин взагалі практично монополіст в місті. Користуючись цим, адміністрація «Соцмаркета» продає усе за «космічними» цінами.

Лояльну позицію представника окупантів Костянтина Басюка, коли той казав про ціни, можна вважати аргументом на користь того, що магазин дійсно працює під «дахом» когось впливового з окупаційної влади.

Нагадаємо, окупанти використовують викрадені в Херсоні комунальні автобуси як «мобільні соціальні офіси».

Нова Каховка, Окупація Херсонщини


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER