Німецькі та британські винищувачі перехопили російський літак біля Естонії

Великобританія та Німеччина підняли в небо винищувачі для перехоплення російського літака, що пролітав неподалік повітряного простору країни НАТО. Обидві країни проводять спільні місії з патрулювання повітряного простору Естонії.

Про це повідомило ВВС, передає Центр журналістських розслідувань.

За інформацією міністерства, винищувачі Typhoon терміново підняли в небо, коли російський літак-заправник не зміг зв’язатися з авіадиспетчерською службою Естонії. Варто додати, що літак так і не увійшов до повітряного простору країни Північноатлантичного Альянсу.

Подібні перехоплення траплялися і до повномасштабного вторгнення Росії. Кожного року винищувачі НАТО перехоплювали близько 400 російських літаків. Однак, саме цей інцидент привернув увагу, оскільки трапився після напруженої ситуації зі збиттям безпілотника США над Чорним морем.

Нагадаємо, питання отримання Україною радянських винищувачів МіГ-29 перебуває на обговоренні декількох країн. В Польщі також готові до ухвалення позитивного рішення.

винищувачі, країни НАТО, російський літак

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER