Названо область, де окупанти вчинили найбільшу кількість військових злочинів

В Україні від початку повномасштабного вторгнення відкрито 40 тисяч кримінальних проваджень за порушення законів і звичаїв війни. Російські військові знущалися з населення на окупованих територіях.

Про це повідомив представник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, передає Центр журналістських розслідувань.

В основному злочини стосувалися викрадення майна, людей, вивезення сільськогосподарської техніки та продукції. Окрім цього зафіксовано факти катувань, зґвалтувань та вбивств.

«На скільки мені відомо, по всій Україні всього за фактом порушення законів і звичаїв війни є близько 40 тисяч кримінальних проваджень, з них 10 тисяч – в Харківській області та місті. Тому близько 25% всіх воєнних злочинів припадають на наше місто»,- зазначив Дмитро Чубенко.

Нагадаємо, за дві доби поліцейські зафіксували 35 військових злочинів РФ на Херсонщині. Окупаційні російські війська вкотре нещадно обстріляли населені пункти Бериславського та Херсонського районів.

Раніше повідомлялося, що міжнародний трибунал, в рамках якого притягнуть до відповідальності винних за злочини в Росії, може розпочати роботу за декілька місяців. Країни G7 спільно з Україною працюють над створенням дієвого механізму для трибуналу.

військові злочини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER