Міжнародний трибунал для російських злочинців можуть створити до літа 2023 – Білий дім

Міжнародний трибунал, в рамках якого притягнуть до відповідальності винних за злочини в Росії, може розпочати роботу за декілька місяців.

Про це повідомила заступниця державного секретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд, передає Центр журналістських розслідувань.

Наразі країни G7 спільно з Україною працюють над створенням дієвого механізму для трибуналу, який би дозволив понести військовим злочинцям заслужене покарання.

«Я хотіла би, щоб ми дійшли висновку до річниці – приблизно в лютому, але це може зайняти ще кілька місяців. Але до літа я б хотіла, щоб цей механізм з’явився», – наголосила Нуланд.

Варто додати, що в ЄС можуть створити спеціальну прокуратуру для розслідування воєнних злочинів Росії. В структурі працюватимуть українські та міжнародні прокурори. Поки що створення нового міжнародного інституту знаходиться на стадії обговорення.

Нагадаємо, Європарламент проголосував за створення міжнародного трибуналу з розслідування воєнних злочинів режимів Лукашенка та Путіна. Зроблено перший крок на шляху до притягнення до відповідальності диктаторських режимів Росії та Білорусі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER