Між Польщею та Німеччиною виник конфлікт через поставки зброї Україні

Між представниками влади Німеччини та Польщі зросли суперечки пов’язані з постачанням західного озброєння Україні. Конфлікт може стати на заваді спільним зусиллям країн НАТО у військовій допомозі проти агресії Росії.

Про це повідомляє видання Bloomberg, передає Центр журналістських розслідувань.

Нещодавно Польща звинуватила Берлін у зволіканні з відправленням бойових танків Україні. Згодом канцлер Німеччини Олаф Шольц погодив надсилання Україні сучасних танків Leopard, в чому польська сторона вбачає свою велику заслугу.

Старіші моделі танків Leopard, які має намір поставити Польща, не зможуть використовуватися на повну потужність без запасних частин німецького виробництва.

«Головна відповідальність лежить на Федеративній Республіці Німеччина, головному виробнику цих танків. Ми так довго закликали німецьку сторону приєднатися до танкової коаліції і поставити не лише танки, а й запчастини», – зазначив президент Польщі Анджей Дуда.

Загострення конфлікту відбувається за декілька місяців до виборів у Польщі, на яких націоналістична партія «Право та справедливість» може позбутися влади.

Нагадаємо, Польща вже передала Україні перші танки Leopard. 4 польські танки Leopard вже доставили в Україну. Про їх передачу оголосив президент Польщі Анджей Дуда.

конфлікт, країни НАТО

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER