Ченцям та вірянам УПЦ МП заборонили заходити в храми Києво-Печерської Лаври

Відсьогодні представники Української православної церкви Московського патріархату не мають доступу до всіх храмів та печер Києво-Печерської Лаври. Заборона викликала неабияке обурення у священників УПЦ МП.

Відповідне повідомлення Українська православна церква опублікувала на своєму сайті, передає Центр журналістських розслідувань.

З 20 березня на території святині працює комісія, яка перевірятиме рівень збереження культурних цінностей. На думку представників Московського патріархату, зачинення печер без будь-якого попередження є обмеженням прав українських вірян, адже люди приїжджають з різних регіонів, щоб поклонитися святиням Києво-Печерської Лаври.

«20 березня 2023 року від керівництва національного заповідника “Києво-Печерська лавра” на адресу монастиря надійшов лист з повідомленням про те, що віднині доступ до Ближніх та Дальніх печер музеєм буде припинений через роботу комісії, яка визначатиме рівень збереженості “культурних цінностей” (саме так представники Мінкульту та заповідника називають мощі преподобних та інші святині)», – розповіли в УПЦ МП.

Нагадаємо, УПЦ МП “попросили” піти з Києво-Печерської лаври. Національний заповідник розриває договір про оренду з московською церквою вже з 29 березня цього року.

заборона, заповідник, києво-печерська лавра, УПЦ МП

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER