Навесні в Україні розпочнуть індексацію пенсій: наскільки зростуть виплати

Вже відзавтра, 1 березня, в Україні почнеться індексація пенсій. Її відчують більше 10 мільйонів українських пенсіонерів.

Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль:

"З 1 березня розпочнеться індексація пенсій. Пенсії зростуть на 20%. Індексація торкнеться 10,5 мільйонів пенсіонерів. Виплати також будуть підвищені для пенсіонерів силових відомств. Більше того, пенсії зростуть і для громадян, яким вони були призначені у 2020-2022 роках".

Водночас прем'єр нагадав, що в умовах війни держава робить ставку на оборону. А тому максимальне підвищення буде становити 1500 гривень, тоді як мінімальна надбавка – 100 гривень. 

Також не змінюється умова, згідно якої пенсіонери, яким більше 80 років, щомісяця додатково отримують 570 гривень. 

Для пенсіонерів у віці 75-80 років доплата складе 456 грн, а для пенсіонерів віком 70-75 щомісячна доплата буде 300 гривень.

А з 1 квітня індексація торкнеться тих пенсіонерів, які ще працюють.

Додамо, в Законі про державний бюджет на поточний рік не передбачено перегляд пенсійних виплат. Однак, президент Володимир Зеленський надав доручення уряду таки здійснити перерахунок.

Шмигаль

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER