Близько мільйона збитків бюджету: держаудитори знайшли порушення у КП “Миколаївські парки”

У комунального підприємства "Миколаївські парки", монополіста по догляду за всіма зеленими насадженнями в Миколаєві, знайшли порушення на загальну суму 1,9 млн грн.

Про це повідомили в Управлінні Південного Офісу Держаудитслужби в Миколаївській області. 

Аудитори вказують, що підприємство сплатило 950 тис. грн бюджетних коштів за оренду автотранспортної техніки. Тим часом фактичне надання такої послуги не було документально підтверджено.

Таким чином, місцевому бюджету було завдано близько мільйона гривень збитків.

Крім того, "Миколаївські парки" розрахувалися за виконані підрядником роботи, на загальну суму 701 тис. грн, взагалі без обстеження зелених насаджень, без рішення компетентного органу та оприбуткування деревини.

Матеріали передано правоохоронним органам.

Як ми повідомляли, у Миколаєві протягом 2022 року загалом було знесено 1725 дерев. Замість знищених зелених насаджень не висадили жодного.

Зазначимо, що за даними сервісу bi.prozorro КП "Миколаївські парки" за воєнний 2022 рік підписало договорів на загальну суму понад 80 млн грн. Зокрема, понад 50 млн грн заплановано на оплату послуг догляду за зеленими насадженнями у 2023 році

 

 

аудит


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER