10 років тероризував місто: СБУ затримала «смотрящого» за Кривим Рогом

У Дніпропетровській області лідера кримінального середовища регіону. Він майже 10 років намагався тримати в страху місцевих жителів. Зловмисником є неодноразово засуджений кримінальний авторитет – так званий «смотрящий» за Кривим Рогом.

Про це розповіли в СБУ:

"Саме він причетний до численних фактів обкладання «даниною» представників малого і середнього бізнесу. Для цього брав участь у вирішенні штучних конфліктів, які для місцевих підприємців створювали підконтрольні йому злочинні угруповання. За вирішення «спору» кримінальник отримував свій «відсоток» від загальної суми «вибитих» грошей".

Кажуть, у разі відмови сплачувати «борги» учасники банд погрожували потерпілим та їхнім родичам насильством і фізичною розправою та знищенням майна.Крім того, зловмисник був на постійному контакті з представниками злочинного середовища РФ, у тому числі з російськими «злодіями в законі». 

"З ними періодично координував свою незаконну діяльність та вирішував питання щодо наповнення так званого «общака». Все це негативно впливало на криміногенну обстановку в регіоні та розхитувало внутрішню ситуацію у Кривому Розі", – розповідають у Службі безпеки.

Затримали фігуранта справи на спробах чергового отримання грошей за вирішення «спірних питань» з бізнесом. Наразі йому повідомили про підозру та планують взяти під варту.

Додамо, під час спецоперації на півдні правоохоронці викрили агентурну мережу ФСБ. Вдалось затримани 6 російських агентів, які збирали нфомацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ та правоохоронних органів України на території південних регіонів України.

СБУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER