Правоохоронці викрили українську продуктову компанію, яка фінансувала терористів «ДНР»

Одна з продовольчих компаній Дніпропетровська перераховувала кошти у фонд глави «ДНР» Пушиліна. Вони призначалися для підтримки окупантів.

Про це повідомили в СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Частина філій продовольчої компанії знаходиться на окупованих територіях, тому податки йшли до бюджету терористів. Загалом фірма перераховувала 4 мільйони гривень на користь «ДНР».

«Також зафіксовано, що ця корпорація здійснювала «відрахування» до «фонду» терориста Пушиліна на підтримку російських окупаційних угруповань», – розповіли в СБУ.

Відомо, що компанію створили у 2000-х роках в Донецьку. Згодом після повномасштабного вторгнення її активи перенесли на Дніпропетровщину. Підприємство спеціалізувалося на дистрибуції оптових партій продовольчих товарів через торговельні мережі.

Однак, частина бізнесу постійно працювала на окупованих територіях. СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного фінансування, вирішується питання про притягнення до відповідальності топ-менеджерів корпорації.

Нагадаємо, СБУ затримала працівника Укрзалізниці, який працював на ФСБ та коригував ракетні удари. Після повномасштабного вторгнення він погодився співпрацювати з російськими спецслужбами.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER