СБУ затримала працівника Укрзалізниці, який працював на ФСБ та коригував ракетні удари

Російський агент працював у лавах Укрзалізниці. Після повномасштабного вторгнення він погодився співпрацювати з російськими спецслужбами.

Про це повідомили в СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Російські загарбники пообіцяли посадовцю Укрзалізниці керівні посади в окупаційній адміністрації. Натомість агент повинен був надавати кремлівським кураторам інформацію про пересування ешелонів зі зброєю та боєприпасами для ЗСУ.

«Ворожий поплічник намагався передати окупантам координати об’єктів енергогенеруючих підприємств у Києві. У разі отримання розвідувальних відомостей рашисти планували використати їх для підготовки та проведення серії прицільних ракетних ударів по українській інфраструктурі», – йдеться в повідомленні СБУ.

Правоохоронцям вдалося вчасно викрити російського агента: чоловіка затримали в Чернігові. При цьому знайшли телефон з перепискою із ворожими спецслужбами. Працівнику Укрзалізниці повідомили підозру в державній зраді, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, троє мешканців Херсонщини отримали підозру у колабораціонізмі. За даними слідства, після початку повномасштабної російської агресії в Україні фігуранти підтримали дії ворога та впроваджений окупаційний режим.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER