МЗС України отримало 24 звернення про відсутність українців, які проживали у зоні землетрусу у Туреччині

Українські дипломати зʼясовують, чи постраждали від землетрусу у Туреччині громадяни України. Наразі МЗС має 24 звернення про відсутність зв’язку із українцями, які проживають в зоні стихійного лиха.

Про це розповів речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко:

"В посольстві України створено оперативний штаб. Залучені також можливості генерального консульства в Стамбулі та консульства в Анталії. Дипломати взаємодіють із турецькими рятувальними службами. Пошуково-рятувальні роботи тривають… Місця знаходження наших громадян з’ясовуються".

Після отримання оновленої інформації дипломати негайно інформуватимуть рідних. Інформація про наявність українців серед жертв землетрусу наразі не надходила.

Для отримання допомоги потрібно звернутися на «гарячу лінію» посольства України в Туреччині: +90 539 550 98 98.

Діє також «гаряча лінія» МЗС України: +380 44 238 15 88.

Додамо, кількість жертв внаслідок сьогоднішніх підземних поштовхів у Туреччині та Сирії вже сягнула 2 тисяч. 

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, сьогодні зранку, 6 лютого, у південно-східній Туреччині стався землетрус. Він був найсильнішим за останні 24 роки, його оцінили у 7,4 бали із 10. Згодом, в обід, стався повторний землетрус із ще сильнішими підземними поштовхами.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER