Суд скасував договір ОДА з “Антарес-Буд” на реконструкцію спорткомплексу в Миколаєві на 164 мільйони

Скандально відома миколаївська компанія “Антарес-Буд” втратила підряд вартістю 164 млн грн на реконструкцію спорткомплексу в мікрорайоні Намив. Господарський суд Одеської області виніс рішення про визнання недійсними  результатів тендеру 2021 року та укладеного договору.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прокуратури Миколаївської області, яка подала позов. 

Суд підтвердив наявність фактів порушень вимог законодавства при проведенні зазначеної публічної закупівлі та безпідставність обрання переможця, які фактично унеможливили своєчасне виконання робіт та здійснення реконструкції комунальної установи, – сказано в повідомленні прокуратури.

Мова йде про один з найбільших тендерів на реконструкцію комунальних спортивних об’єктів в Миколаївській області часів “Великого будівництва”.

Нагадаємо, у квітні 2021 року департамент містобудування, архітектури та капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації оголосив тендер вартістю понад 174 млн грн на реконструкцію ДЮСШ на вулиці Лазурній (більш відомої, як ФОК на Намиві). Головною метою  реконструкції було заявлено збільшення плавальних доріжок до стандартів європейських змагань та підвищення енергоефективності комплексу. 

В аукціоні тоді взяли участь дві миколаївські будівельні фірми: ТОВ “Антарес-Буд” та ТОВ "ДІВАЙС ЛТД. Жоден з учасників не змінював своєї пропозиції під час аукціону, до того ж "ДІВАЙС ЛТД" запропонував ціну лише на 500 грн нижчу за встановлену замовником очікувану вартість.  

Тому у травні 2021 року департамент капбудівництва уклав договір з ТОВ “Антарес-Буд” вартістю 164,5 мільйона на реконструкцію ФОКу до кінця 2022 року. 

Зазначимо, що попри очікування, розширення басейну на Намиві не потрапило до переліку проєктів Державного фонду регіонального розвитку, з якого фінансувалися об’єкти “Великого Будівництва”. Через це було підписано додаткову угоду з перенесенням фінансування робіт на 2022 рік. 

Вже під час проведення конкурсу Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області виявило порушення тендерного законодавства. Зокрема, аудитори наголошували, що “Антарес-Буд” не надав підтверджень наявності в нього достатньої кількості фахових інженерних та будівельних спеціалістів, та необхідного парку машин та механізмів. Оскільки в облдержадміністрації не відреагували на зауваження контролерів, Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області ще 24 червня 2021 року зобов’язало департамент містобудування, архітектури та капбудівництва розірвати договір підряду з ТОВ “Антарес-Буд”. 

 

Але відтоді чиновники жодних заходів не вживали, що стало підставою для звернення до позову прокуратури до суду, зазначається в повідомленні правоохоронців.

Нагадаємо, “Антарес-Буд” увійшов до трійки будівельних підрядників, які отримали найбільше замовлень від департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва Миколаївської ОВА після початку війни у 2022 році. 

ТОВ “Антарес-Буд”, засновниками якого є Юлія Філіпова та Володимир Цуцкарев, були одним з фаворитів на ринку держзамовлень Миколаївщини серед будівельників, у 2021 році фірма виграла тендерів майже на 250 млн грн. 

Нагадаємо, у розслідуванні «Друзі підрядника» Центр розповідав про низку скандалів, до яких призвела робота компанії. Фірма регулярно отримувала одні із найбільших тендерів із будівництва та реконструкції бюджетних установ. При цьому, роботи майже завжди затягувалися, а на їхню якість нарікали місцеві жителі.

 

 


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER