Посадовці Одеського морпорту заробляли на фіктивних посвідченнях моряків

Поліція викрила посадовців Одеського морського порту в корупції на оформленні документів моряків. Відомо, що вони видали посвідчення особи моряка людям, які перебували за кордоном та фізично отримати документи не могли.

Про це розповіли в МВС:

"З метою уникнення мобілізації моряки, які перебували за кордоном у рейсах, через своїх агентів, звертались до посадовців Управління (служби) капітана Одеського морпорту для отримання чи подовження відповідних документів. Посадовці, без фактичної присутності осіб, вносили до офіційних документів фіктивні відомості й підготовлювали особисті справи моряків. І передавали оформлені й підписані посвідчення агентам, а ті вже пересилали їх морякам за кордон"

За таку послугу посадовці Управління (служби) капітана Одеського порту отримували від 1000 до 3000 доларів винагороди.

Поліція вилучила документацію, особові справи моряків, яким видавали посвідчення, печатки, «чорнові» записи, гроші.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України викрили механізм розкрадання коштів, виділених на будівництво казарм на території Миколаївського гарнізону. До схеми причетні керівник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ та старший офіцер відділу технічного нагляду за будівництвом.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER