На Миколаївщині військовий загубив кулемет – за рішенням суду відбудеться штрафом

 

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області призначив місцевому мобілізованому мешканцю штраф у розмірі 40 тис. грн за те, що він загубив свій кулемет РПК-74 із набоями.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на рішення суду.  

2 жовтня 2022 року у місті Вознесенськ мобілізований мешканець села Василівка Миколаївської області, який проходив службу у взводі охорони однієї із військових частин, через недбалість загубив ввірену йому зброю – кулемет РПК-74 та 45 набоїв калібру 5,45 мм.

Згідно із ч.3 ст.413 КК України втрата зброї в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Однак прокурор Первомайського відділу Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону уклав з обвинуваченим угоду про визнання винуватості.

Прокуратура вирішила, що з огляду на щире каяття недбалого кулеметника та добровільне відшкодування ним нанесеної військовій частині матеріальної шкоди в розмірі 60494 грн, достатнім покаранням має стати сплата штрафу.

Вознесенський міськрайонний суд своїм рішенням від 30 січня затвердив угоду між прокуратурою та обвинуваченим, присудив військовослужбовцю сплату штрафу в розмірі 2360 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 40120 грн.

Раніше значного розголосу набув прецедент 2019 року, коли суд призначив рік позбавлення волі військовослужбовцю за втрату тактичного ножа ТМ SKIF-ХИЖАК під час виходу на бойове завдання в зоні АТО. Захисники обвинуваченого добилися скасування вироку лише через два роки у Верховному Суді.

Нагадаємо, проблема витоків стрілецької зброї з  України на чорний ринок постійно використовується російськими пропагандистами для інформаційних компаній в Євросоюзі.


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER