Миколаївська нардепка Аллахвердієва під час війни придбала автівку вартістю понад 4 млн грн

Нардепка із Миколаєва від партії “Слуга народу” Ірина Аллахвердієва під час війни придбала автомобіль Mercedes-Benz S500L 2021 року випуску. Ціна такої автівки стартує від 4,4 млн грн. 

Про це йдеться у сюжеті Bihus.Info.

Повідомляється, що власницею дорогого автомобіля Аллахвердієва стала наприкінці вересня 2022 року. При цьому в коментарі журналістам нардепка заявила, що він обійшовся їй лише в 1 млн грн, тобто нібито в чотири рази нижче його ринкової вартості. 

Нагадаємо, на початку 2022 року Аллахвердієва задекларувала подарунок у грошовій формі у сумі 14,3 млн грн від свого батька Валерія Суріна. Після цього Вищий антикорупційний суд за заявою Центру протидії корупції зобовʼязав генпрокурора відкрити щодо Ірини Аллахвердієвої справу стосовно її можливого незаконного збагачення.

У ЦПК також заявили, що виявили інші подарунки, які "слуга народу" отримала від батька. 

"Ми виявили, що Аллахвердієва отримала в подарунок майже 20 млн грн та швейцарський годинник за 310 тисяч грн, інкрустований 11 білими діамантами. Дарувальником був її батько, але з відкритих даних випливає, що його офіційні доходи не довзоляли робити такі подарунки", – зазначили в ЦПК.

Раніше Центр журналістських розслідувань писав, що до проходження в парламент Ірина Аллахвердієва володіла двома квартирами в Одесі та Миколаєві та швейцарським годинником фірми FREDERIQUE CONSTANT вартістю 145 тис. грн. Їздила майбутня депутатка на позашляховику Lexus NX 200T 2016 р. в. вартістю у півмільйона гривень.


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER