За рахунок податків військових: у Миколаєві прийняли програму забезпечення житлом захисників

Миколаївська міська рада прийняла програму забезпечення житлом військовослужбовців. Вона буде діяти протягом 2023-2025 років для бійців військових частин миколаївського гарнізону.

Таке рішення прийняла чергова сесія Миколаївської міської ради, яка відбулась у четвер, 26 січня, в онлайн-форматі, передає Центр журналістських розслідувань

За словами міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича, кошти на придбання житла для захисників будуть виділятися за рахунок їхніх податків, що надходять до бюджету міста. 

“Програмою пропонується виділяти кошти з тих коштів, які сьогодні сплачують ПДФО (податки на доходи фізичних осіб – Ред.) наші військові, для купівлі цих квартир. Суть така, що командир тої бригади, пункт постійної дислокації якої знаходиться в місті Миколаєві, сплачує ПДФО з зарплат військових, подає перелік бійців, які мають особливі заслуги. Також затверджується цей список керівником гарнізону, і далі закуповуються квартири на частину коштів, які сплачуються у вигляді ПДФО нашими військовими частинами”, – пояснив міський голова Олександр Сєнкевич.

Депутат Миколаївської міської ради Федір Панченко запропонував внести додатковий пункт до програми, згідно якого військовим не потрібно буде збирати необхідні пакети документів. 

“Командир військової частини складає та подає на ім’я голови Миколаївської міської ради клопотання щодо надання військовослужбовцям та членам їхніх сімей квартир, придбаних відповідно до цього порядку, погоджено з начальником миколаївського гарнізону. В минулій редакції до цього пункту були включені додаткові пакети документів, збирати які були зобов’язані командири військових частин, і які ми можемо самостійно зробити і не навантажувати цим військових», – сказав він. 

За словами Сєнкевича, про включення до проекту рішення такого пункту просили і самі військові миколаївського гарнізону. 

У голосуванні за прийняття рішення щодо затвердження програми забезпечення військових житлом взяли участь 29 депутатів, всі проголосували “за”.

Також Сєнкевич розповів про те, що програма вже фактично знаходиться в процесі реалізації. 

“Вже почали видавати ці квартири в цьому році, придбані минулого 2022 року», – сказав він. 

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що росіяни посилюють війська на Запорізькому напрямку.


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER