Полоненому на Херсонщині російському військовому оголосили підозру за тортури та імітацію розстрілу цивільних в Ірпені

Російському солдату, якого у вересні взяли в полон на Херсонщині, а також його командиру повідомили про підозру через те, що вони катували та імітували розстріли мирних мешканців під час тимчасової окупації м. Ірпінь у Київській області.

Про це повідомляє Національна поліція та Офіс генпрокурора в Telegram .

«Шукали патріотично налаштованих громадян, імітували розстріл – повідомлено про підозру двом військовослужбовцям Росії», – йдеться у повідомленні ОДП.

Поліцейські встановили, що в березні 2022 року єфрейтор збройних сил Росії, перебуваючи на посаді стрільця-розвідника 1 батальйону 104 полку 76 дивізії військової частини 32515, разом з командиром його відділення та іншими військовослужбовцями Росії зайшли на територію міста Ірпінь. Окупанти зайняли один із приватних будинків, де розгорнули свій штаб.

 

 

Росіяни почали пограбувати цей будинок, а також сусідні.

В одному з будинків окупанти виявили двох місцевих мешканців. Під дулами автоматів їм наказали роздягнутися, а потім били та допитували. Надалі один із військовослужбовців приставив пістолет до голови потерпілого і зробив кілька пострілів поруч із його вухом, імітуючи розстріл.

«Незважаючи на благання людей не чіпати їх, військовослужбовці Росії вивели їх на вулицю, де продовжили бити та імітували розстріл одного з постраждалих з автоматної черги. А потім заборонили їм виходити з дому – тому люди не могли дістати навіть їжу та воду», – йдеться у повідомленні.

 

 

 

Їм надали допомогу українські військові, коли за тиждень після описаних подій звільнили тимчасово окуповану територію Київщини.

Російських загарбників тоді передислокували до інших регіонів бойових дій на території України. А у вересні 2022 року під час бойових дій на Херсонському напрямку одного з цих військових злочинців взяли в полон.

Повідомляється, що двом російським солдатам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Один окупант отримав підозру у стінах СІЗО. Місце знаходження іншого фігуранта поки що встановлюється.

Російським загарбникам загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, окупаційний «губернатор» Херсонщини став рупором російської пропаганди.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER