В Одесі затримали російського агента, який наводив ракети на енергооб’єкти міста

Ще одного зрадника правоохоронці викрили в Одесі. Чоловік погодився працювати на російських загарбників за винагороду в 70 тисяч гривень. Його завербували після початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомила пресслужба СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Агент ФСБ займався пошуком позицій Сил оборони та місцезнаходження об’єктів критичної інфраструктури, енергетики. Також шпигуна цікавило, де знаходяться системи протиповітряної оборони.

«Зібрані відомості він зберігав на флешці, яку планував передати представнику російської спецслужби. У разі отримання розвідданих загарбники планували використати їх для підготовки і проведення серії ракетних ударів по українських об’єктах», – розповіли в СБУ.

Для збору потрібної інформації чоловік виїжджав у різні райони Одеси, де знімав фото та відео об’єктів. Правоохоронцям вдалося вчасно запобігти потраплянню важливої інформації до рук ворога. Російського агента викрили та затримали. При ньому знайшли флешку з доказами злочинів.

Жителя Одеси за підозрою в державній зраді взяли під варту. Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, в Миколаївській області правоохоронці працюють над виявленням колаборантів. Зрадник зі Снігурівки спробував підкупити працівника Служби безпеки України.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER