Україна дізналася про наказ Путіна розпочати вторгнення 23 лютого – ЗМІ

Рішення президента Росії Володимира Путіна розпочати повномасштабне вторгнення доніс українському керівництву банкір Денис Кірєєв. Про наступ стало відомо буквально за декілька годин до його початку.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає Центр журналістських розслідувань.

Денис Кірєєв мав налагоджені зв’язки як у фінансовій сфері України, так і Росії. В той самий час з 2021 року він активно співпрацював з Головним управлінням розвідки.

Керівник ГУР Кирило Буданов дізнався один з головних напрямків наступу, що мав на меті захоплення Києва.

«У другій половині дня 23 лютого, Кірєєв передав генералу Буданову свіжі розвіддані: Путін щойно наказав про вторгнення, яке має розпочатися 24 лютого, а також вказав основну точку атаки — аеродром у Гостомелі», – йдеться у повідомленні видання.

Завдяки інформації Дениса Кірєєва Україні вдалося перекинути війська для протистояння з російськими загарбниками. Аеропорт в Гостомелі був пошкоджений та не міг бути використаний ворогом для наступу на столицю.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда звернувся до західних партнерів з проханням якнайшвидше передати Україні потрібне озброєння, адже наближається ключовий момент у війні з Росією.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER