Премія у 10 мільйонів доларів: ексголові Нафтогазу повідомили про підозру

Колишній очільник правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв протягом 2018 року преміював себе на рекордну суму – 229 мільйонів гривень. Чиновника підозрюють у розкраданні коштів компанії.

Про це повідомили в НАБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Андрій Коболєв значно завищив суму премії, оскільки законодавство дозволяє виплачувати премію лише в розмірі 37,48 мільйона гривень.

«Керівник управління в травні 2018 року всупереч вимогам законодавства видав наказ про преміювання працівників компанії, на підставі якого йому виплатили майже 261 млн грн (еквівалент 10 млн дол. США) за екстраординарні досягнення. Йдеться про позитивне рішення у справі щодо контракту купівлі-продажу природного газу у 2009-2019 рр», – розповіли в НАБУ.

Тому, у 2018 році коштом компанії керівник управління отримав премію понад 229 мільйонів гривень. Варто додати, що у 2017 році Андрій Коболєв за ті ж досягнення отримував додаткові виплати в сумі понад 12 мільйонів гривень.

При цьому колишнє керівництво компанії постійно створювало перешкоди слідству доступі до документів про виплату премій. Лише у 2022 році детективам НАБУ вдалося вилучити необхідну документацію.

Нагадаємо, Кабмін призначив колишнього міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова головою правління НАК "Нафтогаз України". До політичної кар'єри Чернишов займався інвестиційним та девелоперським бізнесом.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER