Херсонське КП придбало OSB-3 плити з переплатою в близько 400 тис. грн

Міське комунальне підприємство «Парки Херсона» купило 4190 OSB-3 плит, заплативши за це 2 млн 493 050 грн з податком на додану вартість (ПДВ).

Про це повідомляє портал державних закупівель Prozorro, пише видання "Мост".

Тобто одна плита  KRONOSPAN OSB-3 2500х1250х10мм обійшлася бюджету Херсона в 595 грн з ПДВ. Плити куплені у ТОВ «Епіцентр К». Договір між херсонським будівельно-господарчим гіпермаркетом «Епіцентр К» і МКП «Парки Херсона» підписаний 9 січня 2023 року.

Конкурентів у постачальника OSB-3 плит, якими закривають віконні отвори в постраждалих внаслідок обстрілів будівлях, не було.

Але на майданчиках онлайн-торгівлі можна знайти чимало пропозицій такого ж товару за значно нижчими цінами: від 420,9 грн за одиницю.

Усі ці пропозиції – від постачальників з інших міст. Але, навіть враховуючи витрати на доставку, 4190 плит навряд чи коштували б майже 2,5 млн. грн. До того, продавці зазвичай роблять знижку клієнтам, які купують великі партії товару.

Більше того, навіть мережа будівельно-господарчих супермаркетів «Епіцентр» на своєму сайті пропонує плити KRONOSPAN OSB-3 2500х1250х10мм по 480 грн за одиницю. Щоправда, на Херсон ця пропозиція не поширюється, але вона актуальна для Миколаєва. Територіальних обмежень для закупівель за бюджетні кошти немає, товар можна придбати в будь-якому регіоні України, вирішальний фактор – ціна.

До того ж відстань між Миколаєвом і Херсоном – 60 кілометрів, тому транспортні витрати навряд чи призвели б до істотного подорожчання товару.

Але херсонське комунальне підприємство все ж вирішило переплатити близько 100 грн за кожну плиту, а за всю куплену партію – близько 400 тис.

Нагадаємо, в Одесі вперше продали порт – за «Усть-Дунайськ» заплатили 200 млн грн.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER