Росія не приймає мирного плану Зеленського – Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія у жодному разі не приймає мирного плану, який пропонує президент Украни Володимир Зеленський. Усі пункти, представлені у плані, російський високопосадовець назвав безглуздими.

Про це пише російське медіа ТАСС:

"Зеленський висуває якісь абсолютно безглузді ініціативи, план із 10 пунктів, де навалено все, що можна: продовольча безпека, енергетична безпека, біологічна, виведення російських військ звідусіль, покаяння РФ, трибунал, осуд і так далі. Про переговори із Зеленським за його ініціативами не може бути й мови".

 

Додамо, Україна готується представити в лютому 2023 року план гарантій щодо мирного майбутнього та унеможливлення надалі агресії й військових дій проти країни. Як гаранти планується залучення міжнародних партнерів. Італія виступила за приєднання до мирного плану.

Росія поки що не демонструє реальної готовності до переговорів. Проте, в уряді Італії надіються, що РФ зрозуміє свою помилку, а вони своєю чергою і надалі захищатимуть суверенітет та свободу України.

Нагадаємо, Путін хоче не миру, а паузи. В Кремлі серйозно готуються поновити наступ на Україну, а всі розмови вищого керівництва Росії про переговори є всього лиш спробою виграти час.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER