Кінбурнську косу більше контролює противник – Сили оборони

На невеликій частині окупованої Миколаївщини досі триває протистояння між Збройними Силами України та окупантами. Українська сторона не має постійного контролю над Потьомкінським островом та Кінбурнською косою.

Про це повідомив керівник пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін, передає Центр журналістських розслідувань.

Українські бійці тримають вогневий контроль над Кінбурнською косою, що не дозволяє противнику зосереджувати на ній велику кількість ворожої сили.

«На даний час, в принципі це стосується не тільки Потьомкінського острова, це стосується всієї групи островів на цьому напрямку. Постійного контролю над цими островами немає, проте вогневий контроль за ситуацією на цих островах з боку Сил оборони триває. Кінбурнську косу більше контролює противник», – зазначив Євген Єрін.

Звільнення захоплених островів та Кінбурнської коси відбудеться лише під час загального звільнення територій. Оскільки відкрита місцевість дає змогу противнику завдавати вогневі ураження і таким чином українські військові отримають більше шкоди, ніж переваги.

Нагадаємо, на Кінбурнській косі залишилися цивільні, ситуація складна. Не всі місцеві жителі погодилися виїхати з Кінбурна. Люди зробили запаси усього необхідного та залишилися у своїх домівках.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER