Оголошено підозру херсонській пропагандистці, яка вступила до спілки журналістів РФ

Херсонська обласна прокуратура  заочно повідомила про підозру у колабораційній діяльності мешканці міста Херсона.

Як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України та окупації Херсонщини місцева мешканка пішла на співпрацю з ворогом. Маючи досвід у сфері журналістики, вона здійснювала інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку держави–агресора, а також висвітлення діяльності окупаційних органів.

Будучи кореспонденткою одного із радикальних антиукраїнських інтернет-видань, підозрювана просувала наративи російської пропаганди, а також виправдовувала збройну агресію РФ проти України. Задля маніпулювання свідомістю мешканців захопленого регіону, дискредитації дій органів влади та державних діячів України підозрювана організовувала інтерв’ю із самопроголошеними керівниками окупаційних органів й особисто розповідала преставникам росзмі фейкову інформацію, викривляючи реальний стан речей.

Видання "Kavun.city" впізнали мешканку по фото, йдеться про Олену Некроткову (Шелестенко). Вона, як і її чоловік Геннадій Шелестенко, працювали у виданні Херсонський вісник new. Вони публікували дописи та знімали сюжети на підтримку окупаційної влади. До речі, після звільнення Херсона, на сторінці видання у Фейсбуці продовжують з’являтися публікації на підтримку РФ.

Також подружжя є у базі сайту «Миротворець».

Крім того, Олена Некроткова вступила до спілки журналістів РФ. Отримувати членський квіток вона їздила в російське місто Сочі, при цьому незаконно перетнувши адмінкордон з окупованим Кримом і незаконно виїхавши з Криму на територію РФ.

Нагадаємо,


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER