Навіщо окупанти регулярно б’ють по Очакову: відповідь Гуменюк

У Миколаївській області наразі триває процес деокупації Кінбурнської коси. На протилежному березі Дніпровської затоки розташований Очаків, який регулярно зазнає обстрілів російських військ.

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Вони обстрілюють протилежний берег, який знаходиться під контролем України, і де вони дозволяють собі тероризувати мирне населення", – сказала вона.

За словами Гуменюк, також метою обстрілу росіян є утримання під вогневим контролем ймовірних морських транспортних шляхів, які розглядалися як маршрут нового зернового коридору з урахуванням потужностей портів Миколаївської області.

"Тому ворог продовжує свою бойову роботу з Кінбурнської коси, але й у відповідь отримує наші подарунки, – зазначила Гуменюк.

Речниця зазначила, що на самій Кінбурнській косі зараз немає мирного населення.

“Отримання інформації ускладнене тим, що там діє окупаційна влада та заглушено всі можливі варіанти виходу на зв'язок. Але, за даними, які є у нас, зараз там немає мирного населення. Ми продовжуємо бойову роботу”, – додала вона.

Нагадаємо, 21 грудня російсько-окупаційні війська вкотре обстрілювали Очаківську та Куцурубську громади з артилерії та РСЗВ. Поранення отримали троє мирних жителів, було пошкоджено 16 будинків.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER