Одіозна «Юнармія» влаштувала для дітей окупованого Генічеська «промивку мозків» під виглядом новорічної ялинки

Пропагандистське шоу з контентом, який може травмувати дитячу психіку, влаштував в окупованому Генічеську «всеросійський дитячо-юнацький військово-патріотичних громадський рух «Юнармія».

Під виглядом новорічного свята «Юнармійська ялинка» в будинку культури окупованого міста провели захід, наскрізь просякнутий антиукраїнською пропагандою, героїзацією і поетизацією війни і незаконних збройних формувань.

Аудиторія складалася переважно зі школярів, яких, скоріше за все, привели на «ялинку», так би мовити, «добровільно-примусово».

Судячи з публікації пропагандистських ЗМІ про цей захід, основною його частиною був виступ двох московських артистів: скрипаля Антона Сьомке і читця Вадима Авви. Останній читав вірші Ганни Долгарьової та Семена Пєгова, які більш відомі як так звані «воєнкори», тобто, російські пропагандисти.

Вірші свої обидва автори пишуть також в дусі роспропаганди. До того ж зміст і емоційна забарвленість творів Долгарьової і Пєгова такі, що роблять ці вірші навряд чи доречними для використання в дитячій новорічній програмі.  

Зокрема, відомо, що в програмі був вірш Ганни Долгарьової «Зовсім не про війну»:

«В город пришла война.

В город ложатся мины.

В городе разорвало водопровод,

и течёт вода мутным потоком длинным,

и людская кровь, с ней смешиваясь, течёт…»

Таким «новорічним» контентом «радувала» дітей окупованого Генічеська «Юнармія», осередок якої на загарбаній росіянами частині Херсонської області очолює колишній пропагандист Микола Буданов, який зараз називає себе «Серафім Іванов».

Щодо віршів Семена Пєгова, то невідомо, які з них були в програмі пропагандистського шоу. Але твори цього автора можна знайти в інтернеті, і переважна їх більшість присвячена незаконним збройним формуванням донбаських «народних республік» і російській армії. І в чималій кількості цих віршів українці виступають як антагоністи і зображуються виключно в негативному ключі.

У Ганни Долгарьової теж акценти розставлені гранично чітко: протагоністи – росіяни і «герої Донбасу», антагоністи – ЗСУ і взагалі українці.

Пропагандисти також повідомляють, що читання віршів і музику доповнював відеоряд – військова хроніка.

Тобто під виглядом новорічного свята на дітей обрушили потік агресивної антиукраїнської пропаганди.

Завершилося це дійство виходом Діда Мороза в радянських традиціях з «С Новым годом поздравляю! Счастья-радости желаю!». Цю роль зіграв сам «Серафім Іванов».

Напевне самі пропагандисти і навіть «юнармійці» усвідомлювали, що влаштовують те, за що їх можуть потім не похвалити. Тому в сюжеті пропагандистського медіа «Таврія» обличчя дітей, які перебували в залі, старанно заблюрили.

А рядові «юнармійці», коли бачили, що потрапляють в кадр, ховали свої обличчя.

Нагадаємо, пропагандистське медіа «Таврія», яке висвітлювало це антиукраїнське шоу, нещодавно похизувалося перемогою в конкурсі, влаштованому двома Телеграм-каналами з мізерною аудиторією.  


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER