Україна отримає комплекс Patriot менш як за півроку – Кулеба

В Сполучених Штатах Америки зацікавлені у прискореному розгортанні зенітно-ракетного комплексу Patriot на території України. Для цього розроблено спеціальний план.

Новину повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Центр журналістських розслідувань.

Батарею Patriot сподіваються підготувати до експлуатації до шести місяців. Тоді, як зазвичай подібна підготовка триває до року.

За словами Дмитра Кулеби, він повністю задоволений результатами візиту Володимира Зеленського у Вашингтон, що став першою закордонною поїздкою президента після повномасштабного вторгнення.

При цьому в Повітряних силах ЗСУ зазначають, що збиватимуть іранські дрони-безпілотники американським  комплексом лише у крайніх випадках.

Нагадаємо, Німеччина відмовилася передавати Україні системи ППО Patriot. Країна відхилила прохання Польщі надати системи протиповітряної оборони для захисту українських кордонів.

Раніше повідомлялося, що Польща розмістить системи ППО Patriot на кордоні з Україною. Це допоможе додатково захистити повітряний простір після падіння ракети в Пшеводуві.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER