Енергосистема України не може прийняти весь обсяг електрики з АЕС – Енергоатом

Атомні електростанції наразі не можуть направити вироблену електроенергію в повному обсязі в мережу. Причиною стали неодноразові ракетні атаки росіян.

Про це повідомили в Енергоатомі, передає Центр журналістських розслідувань.

Сьогодні, 18 грудня, всі дев’ять атомних енергоблоків продовжують працювати. Однак, йдеться лише про АЕС, що розташовані на підконтрольній Україні території.

«Сумарну потужність двох блоків обмежують більш ніж на 600 МВт через неготовність енергосистеми прийняти від них весь можливий обсяг електроенергії, оскільки об‘єкти енергетичної інфраструктури ще не відновили після обстрілів 16 грудня», – розповіли в Енергоатомі.

Атомні електростанції зможуть запрацювати на повну потужність лише, коли відновлять інфраструктуру.

Нагадаємо, виведення росіян з Запорізької АЕС буде частиною угоди з РФ. Україна вимагає виведення російських військових та озброєння з території Запорізької атомної електростанції.

Раніше повідомлялося про значний дефіцит, однак АЕС виходять на заплановану потужність. Триває процес виведення блоків атомних станцій, за винятком окупованої Запорізької, на рівень запланованої потужності.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER