Виведення росіян з Запорізької АЕС буде частиною угоди з РФ – МАГАТЕ

Україна вимагає виведення російських військових та озброєння з території Запорізької атомної електростанції. Саме ця умова стане основою тристоронньої угоди між Москвою, Києвом та МАГАТЕ.

Ситуацію в інтерв’ю прокоментував директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, передає Центр журналістських розслідувань.

Є і позитивні моменти. За словами керівника МАГАТЕ, російська та українська сторони домовилися не обстрілювати атомну електростанцію та прилеглу територію.

«Виведення озброєнь з АЕС – це те, про що просять українці. І це в будь-якому випадку було б частиною спільної угоди. Росія не проти угоди та принципу захисту станції», – зазначив Рафаель Гроссі.

Нагадаємо, представники МАГАТЕ прибули на всі АЕС України. Представники Міжнародної агенції з атомної енергії надаватимуть персоналу допомогу та підтримку в умовах повномасштабної війни.

Раніше повідомлялося, в переговорах щодо Запорізької АЕС є прогрес. Перемовини зі створення зони безпеки біля Запорізької атомної електростанції зрушилися з «мертвої» точки.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER