Останній транш від ЄС в цьому році: Україна отримала 500 млн євро макрофінансової допомоги

У середу, 14 грудня, Україна отримала останній транш у розмірі 500 мільйонів євро в рамках восьмої виняткової програми макрофінансової допомоги ЄС.

Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Так, у відомстві нагадали, що загальне фінансування за даною програмою становить 5 млрд євро.

"З початку повномасштабної війни Європейський Союз надав Україні  7,2 млрд євро макрофінансової допомоги. Ці кошти допомогли впоратися з негативними економічними наслідками війни і зберегти стійкість фінансової системи в умовах повномасштабного вторгнення агресора. Дякую колегам з ЄС за послідовну та системну підтримку України", – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Кредитні кошти спрямують на фінансування найбільш нагальних видатків Держбюджету і сприятимуть підтриманню фінансової стабільності в Україні. 

Додамо, що перший транш за програмою у розмірі 2 млрд євро Україна отримала у жовтні, другий транш у 2,5 млрд євро – у листопаді.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, починаючи з 24 лютого Україна отримала загалом понад 23 мільярди доларів міжнародної фінансової допомоги.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER