Стали відомі подробиці затоплення крейсера «Москва»

13 квітня відбувся один з переломних моментів у війні: українські ракети «Нептун» поцілили в крейсер «Москва», що вважався гордістю російського флоту. Лише зараз стали відомі деякі подробиці затоплення флагмана.

Про це повідомляє Українська правда, передає Центр журналістських розслідувань.

13 квітня оператор комплексу «Нептун» побачив в радар за 120 кілометрів від берега велику ціль. Настільки масштабним об’єктом міг бути лише крейсер «Москва». Росіяни були впевнені, що українські засоби ураження не зможуть в них поцілити навіть при такій незначній відстані. Тому, на флагмані навіть не були активовані сили ППО.

Російський крейсер несподівано увійшов у зону ураження українських ракет і по ньому одразу ж було випущено дві ракети «Нептун». Оператори «Нептуна» не одразу зрозуміли чи влучили в ціль.

«Зрозуміли, що "Нептуни" влучили в ціль, коли "Москва" раптово рушила і намагалась сховатися за "вишки Бойка". А також тому, що до флагмана російського флоту одночасно з різних боків кинулось чотири кораблі. Але саме тоді на морі почався несподіваний шторм, і будь-які рятувальні операції дуже ускладнились», – розповіли у виданні.

Коли з Криму за «Москвою» відправився буксир, стало зрозуміло, що ситуація на крейсері є критичною.

Нагадаємо, понад 250 членів екіпажу крейсера «Москва» могли загинути. Військовий аналітик H I Sutton прокоментував відео російського Міноборони, на якому вишикувався нібито врятований екіпаж потопленого флагмана ЧФ Росії «Москва».

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER