Світла буде більше: Україна відновила роботу всіх атомних енергоблоків

Енергоблок атомної електростанції, який вийшов з робочого ладу після ракетного обстрілу, знову працює. Енергоблок-тисячник набирає потужність, завдяки чому вдасться стабілізувати систему.

Про це повідомили в Міненергетики України, передає Центр журналістських розслідувань.

Сьогодні, 13 грудня, до електромережі під'єднано дев’ятий енергоблок Енергоатому. Він зупинив роботу після ракетної атаки 23 листопада.

«Це черговий крок до стабільності енергосистеми. Всі 9 енергоблоків вітчизняних атомних електростанцій, які знаходяться на підконтрольній Україні території, працюють для забезпечення потреб населення та економіки країни», – розповіли в Міністерстві.

Варто додати, що росіяни продовжують блокувати включення енергоблоків Запорізької АЕС. Для функціонування станції вона отримує електроенергію з енергетичної системи України.

Нагадаємо, в енергосистемі України зберігається дефіцит потужності, погода ускладнює ремонт. На Одещині ситуація все ще складна, відновлення живлення споживачів триває.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER