В енергосистемі України зберігається дефіцит потужності, погода ускладнює ремонт – Укренерго

Станом на 12 грудня в енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності. На Одещині ситуація все ще складна, відновлення живлення споживачів триває.

Про це повідомляє Укренерго.

"За минулий тиждень енергосистема зазнала три російські атаки – вже восьма масована ракетна атака у понеділок 5 грудня та дві локальні атаки артилерією та безпілотниками на півдні та сході країни у вихідні. Руйнування, яких завдав ворог енергосистемі, наразі не дозволяють у повній мірі використовувати потужності теплових електростанцій, необхідний додатковий час для відновлення їх роботи", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Одещині ситуація все ще складна, відновлення живлення споживачів триває.

"Бригади "Укренерго", генерації та обленерго спільно працюють над усуненням наслідків російських атак на енергетичну систему України. Через складність пошкоджень роботи тривають довше та ускладнюються поганою погодою (поривчастий вітер з мокрим снігом). Але ми докладаємо максимум зусиль для покращення ситуації з енергопостачанням", – додали в компанії.

Наразі для забезпечення балансу в енергосистемі до кожного обленерго довели ліміти споживання електроенергії. Для дотримання лімітів діють обмеження споживання. При перевищенні доведених лімітів застосовуються аварійні відключення.

Нагадаємо, до весни українці мають бути готовими до відключень світла. Навіть якщо Росія не завдаватиме нових ракетних ударів по території України, українці ще не скоро зможуть повернутися до комфортного звичного життя.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER