Допоміг співробітникам ФСБ “евакуюватися” на лівий берег Дніпра: в Херсоні затримали колаборанта

У Херсоні правоохоронці затримали поплічника окупантів. Чоловік допоміг співробітникам ФСБ втекти на лівий берег Дніпра.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Служба безпеки викрила ще одного пособника окупантів під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні", – йдеться в повідомленні.

Пособником росіян виявився власник місцевої станції прогулянкових катерів. До широкомасштабного вторгнення цей чоловік влаштовував морські екскурсії в районі Залізного порту. Він добровільно передав окупантам 6 плавзасобів, кожен з яких розрахований на 30 пасажирських місць.

Саме на цих катерах співробітники ФСБ та деякі підрозділи російських військ "евакуювалися" з Херсона на лівий берег Дніпра. Крім того, цими катерами окупанти примусово вивезли частину місцевих жителів.

СБУ встановила, що фігурант після окупації півдня "перереєстрував" власний бізнес на користь РФ і уклав відповідний "договір" з окупаційною адміністрацією. Після звільнення Херсона він намагався переховуватися.

Затриманому оголосили підозру за ч. 1 ст. 111-2 ККУ (пособництво державі-агресору). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує до 12 років за ґратами.

Нагадаємо, в Херсоні затримали місцевого жителя, який брав участь в незаконному референдумі про приєднання міста до Росії. Чоловік займався розповсюдженням бюлетенів серед жителів селища Текстильників Дніпровського району.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER