Україна не надавала ніяких нових зобов’язань у «зерновій угоді» – МЗС

Вчора, 2 листопада, від президента РФ Володимира Путіна пролунала заява про те, що Україна взяла на себе нові зобов’язання, які стосуються «зернової угоди». Українська сторона спростувала заяву диктатора.

Про це повідомляє пресслужба МЗС, передає Центр журналістських розслідувань.

Путін мотивував розблокування зернового коридору Росією наявністю гарантій від Україні. Однак, ніяких нових домовленостей не було укладено.

«Владімір Путін заявив, що Росія вирішила розблокувати зернову угоду після надання Україною "гарантій" про невикористання зернового коридору в військових цілях. Україна не використовувала і не планувала використовувати зерновий коридор у військових цілях. Українська сторона чітко дотримується положень зернової угоди», – зазначив речник МЗС Олег Ніколенко.

В той самий час Україна не створювала жодних загроз функціонуванню «зернового коридору». Натомість причиною повернення Росії до взятих зобов’язань стала позиція сили, а не поступок.

«У координації з Україною вони знайшли слова, які зрозумів Путін. Це була позиція сили, а не поступок. Повернення Росії до виконання своїх зобов‘язань в рамках зернової ініціативи яскраво ілюструє дієву формулу: сильна позиція + рішучі дії = результат», – додали в МЗС.

Нагадаємо, робота «зернового коридору» нормалізована. Перевезення зерна та продовольства з України морським шляхом стабілізувалося.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER