Робота «зернового коридору» нормалізована – Міноборони Туреччини

Перевезення зерна та продовольства з України морським шляхом стабілізувалося. Адже декілька днів «зерновий коридор» не міг повноцінно працювати через шантаж Росії.

Про це заявив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар. Передає Центр журналістських розслідувань.

За словами міністра оборони, після того як Росія заявила про вихід з «зернової угоди» він особисто мав розмову з Сергієм Шойгу та представниками України. Українська сторона надала йому певні запевнення, які міністр передав Росії. Що це були за запевнення не повідомляється.

«О 12:00 середу роботу механізму вивезення зерна було вирішено відновити. Робота морського коридору повністю нормалізована. Його функціонування продовжується, це гуманітарна місія», – зазначив Хулусі Акар.

Нагадаємо, Путін назвав умову виходу Росії з зернової угоди. Росія відновила свою участь в угоді про експорт українського зерна, але погрожує вийти за однієї умови.

Раніше повідомлялося, що Росія заздалегідь спланувала зрив «зернової угоди». В Росії давно прийняли рішення відновити «голодні ігри» і шукали привід, щоб зірвати «зернові угоди».

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER