Контролюватимуть удари по Миколаєву та Одесі: до Криму завезли інтсрукторів із Ірану для запуску безпілотників

Російські окупанти звезли іранських інструкторів на територію тимчасово окупованих Херсонської області та Криму для запуску дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed-136.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"За даними підпілля, іранці базуються в населених пунктах Залізний порт, Гладівці (Херсонська область) та Джанкої (Крим). Вони навчають росіян користуватись дронами-камікадзе й безпосередньо контролюють запуск дронів по українських цивільних об’єктах, зокрема удари по Миколаєву та Одесі. Базуються інструктори у приміщеннях, які росіяни захопили під час окупації", – йдеться у повідомленні.

Водночас у центрі нагадали, що в Ірані офіційно заперечують постачання російській стороні безпілотних літальних апаратів, які РФ активно використовує у війні, атакуючи Україну.

Раніше в Міноборони Великої Британії заявили, що Росія не має потенціалу для завдання постійних ударів авіацією по території України, а іранські безпілотники-камікадзе Shahed не здатні завдати значної шкоди.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER