Британські розвідники, вважають що дрони-камікадзе не здатні завдати значної шкоди Україні

Росія не має потенціалу для завдання постійних ударів авіацією по території України, а іранські безпілотники-камікадзе Shahed не здатні завдати значної шкоди.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Так, за даними британських розвідників, Росія розгорнула безпілотні літальні апарати (БПЛА) іранського виробництва як мінімум із серпня 2022 року, включаючи Shahed-136. Росія використовувала Shahed під час великої хвилі ударів, завданих нею 10 жовтня 2022 року. Український Генеральний штаб повідомляв, що Росія запустила 86 апаратів Shahed-136 і повідомив, що 60% було знищено в повітрі.

"Ці безпілотні літальні апарати повільні і літають на малих висотах, що полегшує виявлення одиночних літальних апаратів за допомогою звичайних засобів ППО", – йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, існує реальна можливість того, що Росія досягла певного успіху, атакувавши одночасно кількома БПЛА. Незважаючи на заявлену дальність польоту 2500 км, Shahed-136 несе лише невелику вибухівку.

"Навряд чи він задовільно виконуватиме функцію глибокого удару, для якої Росія, ймовірно, прагнула його використовувати. Оскільки російські тактичні бойові літаки все ще мають обмежений вплив над територією України, відсутність надійного, стійкого та точного ударного потенціалу оперативного рівня, ймовірно, є одним із найзначніших прогалин у можливостях Росії в Україні", – зазначається в зведенні.

Нагадаємо, ранком середи, 12 жовтня, в небі над Миколаївською областю силами ППО було збито дев'ять дронів-камікадзе іранського виробництва.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER