Зеленський озвучив п’ять методів спротиву російській агресії

Російська війна проти України – лише провісник того, що може очікувати будь-яку державу. Відтак, світ, а разом з ним і Україна, нині потребує надійних форм і методів захисту заради нашої безпеки.

Про це під час виступу на Чорногорському безпековому форуму заявив президент України Володимир Зеленський.

"Аналізуючи елементи російської війни проти нашої держави й конкретні кроки агресора, можна дійти висновку про те, яких форм і методів захисту ми потребуємо заради безпеки. Перше – єдність. Росія боїться нашої єдності. Тому робить дуже багато, щоб її зламати. Але ми нашу єдність лише посилюємо", – сказав глава держави.

Наступним методом спротиву агресору, на думку президента, має бути демократія, заради якої усім державам Європи варто демонтувати будь-які російські мережі впливу.

Незалежність повинна стати четвертою складовою безпекової стратегії.

"Маємо визнати на всіх рівнях в Європі та світі очевидне: росія загрожує не комусь одному, а всім. Тому всі мають досягти повної незалежності від росії, щоб вона не могла перетворювати залежності від неї на кайдани: економічні залежності, енергетичні, політичні – будь-які", – підкреслив Зеленський.

Наступне, за його словами, – зброя, необхідний обсяг якої можна оцінити, поглянувши на інтенсивність боїв, що відбуваються наразі на нашій території.

Пʼятий пункт – це відповідальність.

"Довгі роки керівник росії та його оточення відчували повну безкарність. Вони здійснили повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого, бо не вірять, що світ зможе притягнути їх до відповідальності не лише за злочин агресії проти суверенної держави, але й за будь-який злочин, який тільки можна уявити. Тож притягнути їх до відповідальності – це гарантувати довгостроковість миру після цієї війни", – наголосив глава держави.

Зеленський підкреслив, що всі ці пункти враховані в наших пропозиціях для оновлення архітектури безпеки України та Європи.

Раніше президент заяив, що Росія за допомогою переговорів з Україною хоче перемалювати кордони та поділити світ на зони впливу.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER