СБУ затримала зрадника, який мав керувати захопленим росіянами селом на Київщині

Українські правоохоронці затримали зрадника, який мав керувати захопленим селищем Димер на Київщині. Він забезпечував пальним військову техніку загарбників, налагодив постачання газу, електроенергії і продуктів до місць базування ворога.

Про це розповіли в СБУ.

"Крім цього, колаборант брав участь у допитах незаконно ув’язнених громадян, у тому числі представників Товариства Червоного Хреста України. Рашисти "вибивали" з них інформацію про місця дислокації підрозділів Сил оборони і адреси проживання учасників АТО. У разі відмови "здавати" українських воїнів ворог застосовував до людей психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи", – йдетья у повідомленні.

Свої злочинні дії зловмисник координував з командиром підрозділу окупантів, російським полковником з позивним "отєц Кіріл".

За даними слідства, колаборантом є місцевий підприємець, який добровільно погодився співпрацювати з агресорами на посаді "заступника голови Димерської селищної ради" і "директора комбінату комунальних підприємств".

"Саме там ворожий поплічник облаштував своє "робоче місце" і проводив зустрічі з місцевими жителями, яких намагався залучити до співпраці з окупантами. Після звільнення Димера зловмисник переховувався від правосуддя на території інших регіонів України. Але співробітники Служби безпеки встановили його місцезнаходження і затримали", – кажуть правоохоронці.

Солом’янський районний суд м. Києва обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, в окупованому Мелітополі сьогодні пролунав вибух. Підірвався автомобіль місцевої колаборантки Олени Шапурової.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER