У Маруіполі з 1 жовтня планують видавати російські паспорти усім бюджетникам

У Маріуполі відбулись збори загарбницької адміністрації. На них вирішили, що усі освітяни, медики та працівники інших бюджетних сфер зобовʼязані отримати російські паспорти уже з 1 жовтня.

Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко:

"На відміну від пересічних громадян, їх зобов’язали в безумовному порядку здати паспорти громадян України. Фактично, їх зачиняють в місті без можливості покинути територію Росії".

Крім того, гауляйтер Іващенко видав наказ щодо "маневреного житла". З 1 жовтня стартує обхід спецкомісіями багатоповерхівок та приватних будинків. Так окупанти будуть виявляти зачинене і незаселене житло.

"Все зачинене житло буде примусово відкрито та відведено для розселення маріупольців. Фактично, це старт процесу офіційного привласнення житла окупантами. Виключення буде зроблено лише для маріупольців, що знаходяться на території Росії. Масова крадіжка власності черговий раз підтверджує не тільки політику грабежу Росії, але й повну неготовність до зимового періоду та нікчемність заяв про реальне будівництво нових будинків", – сказав Андрющенко.

Він також додав, що проведення "референдуму" поклало старт мобілізації першої хвилі в Маріуполі:

"Особливий цинізм ситуації полягає в мобілізації тимчасово переміщених осіб.Першими потрапили під мобілізацію чоловіки–переселенці з тимчасово окупованих Донецька, Макіївки та Горлівки. Така помста тим, хто з 2014 року обрав життя в вільній Україні".

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER