Депутат Держдуми РФ пограбував шкільний музей на Херсонщині

Депутат російської Держдуми Ігор Кастюкевич, який вже зарекомендував себе як крадій книжок, їздить по Херсонській області і грабує музеї, пише сайт "Мост".

В своєму Телеграм-каналі депутат написав, як пограбував музей в одній із шкіл в Скадовському районі.

Скріни з Телеграм-каналів

На оприлюдненому в Телеграм-каналі відео депутат обурювався тим, що в школі «замилюється історія». На думку депутата, «замилювання історії» – це наявність в музеї фотографій мешканців села, які воювали в Червоній Армії під час Другої світової війни, й експонатів, які мають відношення до бойових дій, які тривають на території України з 2014 року.

Ігор Кастюкевич в шкільному музеї

Це експонати – переважно відпрацьована зброя і безпечні елементи боєприпасів, а також – військова форма і прапори. Ігор Кастюкевич сказав, що ці експонати вилучаються з музею для передачі російським військовим з метою подальшого знищення.

Місцевий колаборант знімає зі стіни герб України

Депутату з країни-окупанта робити, як він сказав, "денаціфікацію школи" допомагали його охоронці, а також місцеві колаборанти.

Російські військові беруть участь в пограбуванні шкільного музею

А в школі з'явиться, як пише депутат, «музей справжніх героїв, російських військових – тих, хто боровся з фашизмом у Другій світовій і робить це зараз у рамках спеціальної військової операції, захищаючи мирне населення».

Тобто Кастюкевич вчергове повторює наратив російської пропаганди, яка наполегливо проводить паралель між радянськими воїнами, які боролися з фашизмом під час Другої світової війни, і теперішніми російськими загарбниками. І саме це – справжнє викривлення історії.

Депутат навіть не засмутився тим, що в «фашистській Україні» у шкільному музеї дбайливо зберігали портрети мешканців села, які брали участь у Другій світовій війні. Чи подумав Костюкевич, що це ніяк не в'яжеться з якимось міфічним «укронацизмом», який він всюди шукає? А наявність в музеї розділів про війни і минулого, і теперішнього сторіч – не «замилювання історії», а прагнення зберегти пам'ять про всі її етапи.

А ось політика загарбників, одним з провайдерів якої є Ігор Кастюкевич, спрямована на викреслювання на окупованих територіях історичної пам'яті про незручні для росіян події, зокрема, про загарбницькі війни, які веде РФ. Але це у депутата Держдуми та йому подібних не вийде, бо деокупація Херсонщини – питання найближчого часу.

На відео Ігор Кастюкевич дякує за допомогу двом колаборантам: окупаційним «голові» населеного пункту і «директору» школи. Саме вони, зі слів депутата-окупанта, проінформували його про «неправильну» експозицію в шкільному музеї.

Але незабаром усі музеї в області, у тому числі, і шкільні, поповняться новими експозиціями – присвяченими російсько-українській війні, спротиву на Херсонщині під час окупації і перемозі України.

Нагадаємо, в Херсоні окупанти переслідують і грабують нелояльних до них підприємців.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER