В Херсоні окупанти переслідують і грабують нелояльних до них підприємців

Зазнають переслідувань херсонські підприємці, які відмовляються вести розрахунок з покупцями в рублях, а також приймають безготівкову оплату за допомогою терміналів українських банків, повідомляє сайт "Мост".

Підконтрольні окупантам медіа повідомляють про каральні акції проти херсонських підприємців, які в своїх магазинах не приймають окупантські рублі і застосовують українські банківські термінали.

Зокрема, повідомляється, про вилучення грошей у гривні і терміналу ПриватБанку в одному з магазинів в херсонському мікрорайоні ХБК. «Провина» адміністрації цього магазину в тому, що розрахунок з покупцями там проводився виключно в гривні, а також приймалася безготівкова оплата на термінал ПриватБанку.

Скріни з Телеграм-каналів

Вилучення окупантами грошей і банківського терміналу – фактично пограбування магазину, бо ніяких законних підстав вилучати гроші і обладнання окупанти не мали.

А підприємець заслуговує поваги за патріотизм і за турботу про людей, бо чимало херсонців отримують на українські картки зарплати пенсії, соціальні виплати, а також допомогу від рідних та близьких.

І окупанти, брешучи про те, що «Україна лишила херсонців без грошей», створюють умови, щоб мешканці Херсонщини мали якомога менше можливості скористатися українськими грошима, які люди все ж отримують. Відомо, що російські куратори вкрай незадоволені дуже повільним переходом Херсонської області на рублі й тим, що не вдається подолати домінування гривні в грошовому обігу на території регіону. Можливо, це – одне з пояснень посилення репресій проти нелояльних до окупантів херсонських підприємців.

Нагадаємо, херсонські пожежники відмовляються від співпраці з окупантами.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER