Підозрюється в держзраді та залишенні місця служби: Затримано ексочільника СБУ Харківщини

Правоохоронці затримали колишнього начальника управління Служби безпеки України в Харківській області. Його підозрюють у державній зраді і залишенні місця служби.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Так, слідство встановило, що після повномасштабного вторгнення він умисно перешкоджав правоохоронцям та силовикам організовувати оборону області. Він фактично діяв в інтересах російських військових.

Також ексначальник СБУ самовільно залишив місця служби та незаконно перебував за межами Харківської області.

Йому оголосили підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ) та самовільному залишенні місця служби без поважних причин (ч. 5 ст. 407 ККУ). Санкція статті передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

За даними українських ЗМІ, мова йде про колишнього голову управління СБУ в Харківській області Романа Дудіна, який очолював відомство до кінця травня цього року.

Нагадаємо, в Одесі правоохоронці викрили колишнього поліцейського на державній зраді. Він підозрюється в передачі російським спецслужбам персональних даних співробітників СБУ.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER