В Одесі затримали експоліцейського, який передавав російським спецслужбам персональні дані спвробітників СБУ

В Одесі правоохоронці викрили колишнього поліцейського на державній зраді. Він підозрюється в передачі російським спецслужбам персональних даних співробітників СБУ.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури колишньому співробітнику МВС України повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)", – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, із березня по серпень 2022 року експоліцейський збирав персональні дані співробітників СБУ для представників спецслужб РФ.

За інформацією ОГП, підозрюваний передавав прізвища, дати народження, місця реєстрації та проживання, номери мобільних телефонів, дані щодо родин, фотографії, місця служб, посади і лінії роботи. Також він збирав характеризуючі дані колишніх та діючих працівників СБУ.

За клопотанням прокурора суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави, – йому загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, прокурори Лисичанської окружної прокуратури просять засудити священника УПЦ МП зі Сєвєродонецька. Він працював інформатором ворожої армії.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER