Судитимуть священника, який “зливав” ворогу інформацію у Сєвєродонецьку

Прокурори Лисичанської окружної прокуратури просять засудити священника УПЦ МП зі Сєвєродонецька. Він працював інформатором ворожої армії.

Про це розповіли у Офісі Генпрокурора:

"Слідством встановлено, що у середині квітня 2022 року священнослужитель збирав для представників армії країни-агресора інформацію про чисельність, дислокацію, техніку, а також озброєння ЗСУ в Сєвєродонецьку та у прилеглих до міста селах. Дані він передавав у вигляді текстових повідомлень через месенджер «Телеграм». Отримана інформація використовувалася ворогом для визначення місцезнаходження цілей та подальшого їх вогневого ураження".

Правоохоронці викрили та затримали обвинуваченого наприкінці квітня. Наразі він перебуває під вартою. Під час документування злочину у його телефоні виявлено переписку з представниками армії країни-агресора.

Нагадаємо, правоохоронці припинили роботу 2 ботоферм: на Київщині та в Одесі. Ботів у майже 7 тисяч акаунтів використовували для дискредитації Сил оборони України та керівництва держави. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER