СБУ заблокувала ще дві ботоферми, які працювали в Одеській та Київській областях

Правоохоронці припинили роботу 2 ботоферм: на Київщині та в Одесі. Ботів у майже 7 тисяч акаунтів використовували для дискредитації Сил оборони України та керівництва держави. 

Про це розповіли в СБУ.

Кажуть, що крім того, боти виправдовували збройну агресію рф і розхитували суспільно-політичної ситуації в країні.

"За даними слідства, на Київщині ботоферму на 5 тис. акаунтів створив та адміністрував 24-річний уродженець Запорізької області. Його «клієнтами» були, зокрема, представники піар-підрозділів політичних партій і громадяни рф, які просувають в українському інформпросторі деструктивні та провокаційні матеріали", – кажуть в СБУ.

А у Одеській області організаторами ботоферми виявилися четверо місцевих мешканців. 

"Основний напрямок їх діяльності – створення та просування акаунтів у соцмережах і месенджерах. Ділки використовували їх для поширення панічних настроїв у регіоні, зокрема, розганяли дезінформацію та фейкові новини з фронтів", – розповіли правоохоронці.

 

Нагадаємо, 15 років вʼязниці та конфіскацію майна отримав бойовик терористичної організації "днр", який у складі окупаційних угруповань рф воював проти України на південному фронті. Він "охороняв" для рф захоплені мости на Запоріжжі.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER