Військовий облік жінок відтермінували на рік

Обовʼязковий військовий облік для жінок певних професій не запрацює 1 жовтня. Міністерство оборони підготувало наказ, яким відтермінувало строки на рік. Документ уже підписав міністр оборони Олексій Резніков.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Нагадую, що норма про обов’язкову постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік регулюється саме законом.Цей наказ не змінює норм чинного законодавства, але він дозволить Комітету, а потім і парламенту в цілому, доопрацювати і внести зміни до законодавства, аби врегулювати це питання. Ми ж, в межах своїх повноважень, можемо лише відтермінувати строки", – пояснила чиновниця.

За цей час, сказала вона, парламентарі зможуть на законодавчому рівні встановити, що військовий облік жінок відповідних професій/спеціальностей є виключно добровільним. 

"Робота в комітеті Верховної Ради активно продовжується. Тому, ніякої паніки і зради. Ніяких обмежень для жінок не існує", – наголосила Ганна Маляр.

І додала, що досвід розгортання всіх військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу свідчить, що на сьогодні в державі немає гострої потреби збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Нагадаємо, обов'язковість постановки жінок на облік визначено законом і саме цей аспект в документі запропонувало змінити Міноборони, ініціювавши розробку законопроекту.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER